Koliko košta veb sajt?

Koliko košta web sajt? Cena izrade web sajta. Šta je dizajn web stranice? Zašto je potrebna optimizacija internet sajta?

Ovo su verovatno neke od prvih pitanja za svakoga ko razmišlja o pokretanju sopstvenog web sajta.

Mnogo ljudi otvara svoje veb stranice. Trenutno postoji skoro 1,9 milijardi veb sajtova, a broj se svakodnevno povećava.

Budući da je imati sajt česta stvar, mislili biste da bi bilo lako odgovoriti na pitanje koliko košta veb stranica. Međutim tačnu cenu nije lako odrediti.

Cena svakog sajta je individualna. To zavisi od puno faktora. Da biste bolje razumeli šta da očekujete,  pokušaćemo da vam pomognemo da napravite plan za web sajt.

Sve se svodi na to koliko je posla uključeno.

Dva faktora koja određuju koliko je posla uključeno su veličina i složenost vašeg web sajta.

To znači da će lep, profesionalan informativan web sajt sa 10 stranica sa standardnim prilagođavanjem koštati manje od visoko prilagođenog web sajta sa 50 stranica.

Faktori troškova u izradi web sajta

Iako je cena izrade web sajta veoma individualna, neke stvari su univerzalne u svakoj izradi veb sajta i određuju troškove sajta:

  • Tip veb sajta – Izrada svakog web sajta nije ista. Cena zavisi od načina izrade. Jednostavan blog je lakše postaviti nego online prodavnicu, mala preduzeća imaju manje sajtove od većih kompanija.
  • Domen i hosting – Svako prisustvo na vebu zahteva kuću i adresu. Što se tiče veb lokacija, to je server i veb domen. Možete ih sami nabaviti ili nabaviti kao deo usluge u izradi veb sajta.
  • Osnovna tehnologija – Sve sajtove pokreće neka vrsta softvera u pozadini. Ovo može biti čista HTML ili PHP datoteka, sistem za upravljanje sadržajem kao što je WordPress ili nešto drugo. U zavisnosti od vašeg izbora, troškovi će se razlikovati.
  • Komponente – osnovna tehnologija nije sve. U zavisnosti od toga koja vam je potreba za funkcionalnošću, možda će vam biti potrebni neki dodatci, aplikacije ili usluge treće strane, od kojih će mnoge imati dodatnu cenu.
  • Podešavanje / dizajn / razvoj – Izrada veb stranice nije samo kupovini delova, već ih takođe treba i sastaviti. To možete učiniti sami ili unajmiti nekog drugog da to učini.
  • Održavanje web sajta – Pored toga, nije dovoljno samo da uradite sajt,  potrebno je i da ga održavate. Stalno održavanje (uključujući i marketing) takođe je deo vašeg veb sajta.

NEOBAVEZUJUĆE I BESPLATNO ZATRAŽITE PONUDU ZA VAŠ WEB SAJT.

Želite da imate profesionalan WEB SAJT i želite da znate kolika je cena izrade sajta? Nazovite nas na broj 069 40 222 40 ili nam pošaljite poruku.