WEB dizajn saveti

Trebalo bi ovo znati prilikom izrade web sajta

Sa napretkom novih tehnologija, povećavaju se i zahtevi za spoljnom zastupljenošću vaše kompanije, uspešno prisustvo na internetu je ključno za očuvanje postojećih i sticanje novih kontakata sa klijentima. Ako nemate sopstvenu korporativnu web lokaciju, verovatno ste već to primetili kroz manjak vašeg poslovanja.  WEB agencija je posrednik između vaših ideja i profesionalne implementacije. Sa WEB agencijom, kao što je agencija za medije Globaldizajn, možete omogućiti izradu sopstvenog internet sajta.

web dizajn

Prilikom izrade sajta postoje kriterijumi koji se moraju poštovati čiji je značaj često potcenjen. Ovo već uključuje osnovni izgled sajta, jer je prvi utisak često presudan. Šema boja, raspored slika i tekstova, kao i dobar pregled i jednostavna orijentacija u ponuđenim kategorijama je važna za trajni pozitivan utisak.

Pre svega, WEB agencija poštuje ulogu korporativnog dizajna. Ako koncept kompanije već postoji, celo internet prisustvo mora biti prilagođeno konceptu u smislu njegovog spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda. Korisnici koji posećuju web sajt kompanije trebaju to prepoznati na prvi pogled i podsetiti se na prethodni kontakt sa kompanijom po elementima kao što su logo, šema boja, slike ili tekstovi. Ako ne postoji korporativni dizajn, onda o konceptu treba razmišljati i raditi zajedno sa WEB agencijom.

Da li WEB sajt i WEB dizajn odgovaraju ukupnom utisku?

Boje koje se koriste moraju biti u skladu sa opštim konceptom kompanije. WEB agencija može dati savet u vezi teksta, fonta, veličine i varijacije, kao i o dizajnu naslova i podnaslova i rasporedu teksta. Izgled veb sajta kompanije treba da bude orijentisan, tako da važne informacije prvo budu primećene a dodatne informacije da se vide nakon toga. Osim toga, sve relevantne činjenice o kompaniji na sajtu trebaju biti postavljene.

seo optimizacija

Dobri tekstovi za WEB sajt kompanije

Pored osnovnog dizajna i sadržaj igra važnu ulogu prilikom izrade web sajta. Tekstovi ispunjavaju nekoliko funkcija na veb lokaciji kompanije. Kada korisnik poseti veb lokaciju, tekstualni odlomci su najvažniji izvor informacija o uslugama kompanije, moraju biti čitljivi, bez grešaka i privlačni. Međutim, tekstovi takođe olakšavaju pronalaženje sajta putem različitih pretraživača, uz dobre tekstove više posetilaca primećuje prisustvo kompanije na Internetu. Prilikom kreiranja veb stranice, kupovina teksta od profesionalnih autora je alternativa uštede vremena.

Slike su podjednako važne za prisustvo vaše kompanije na Internetu, ali slike su takođe zaštićene autorskim pravima. Foto agencije prodaju prava korišćenja, koje se kasnije mogu upotrebiti prilikom izrade sajta, tačne odredbe moraju se poštovati prilikom kupovine. Samostalna izrada slika je jeftinija, ali zahteva visok stepen profesionalnosti za ubedljiv utisak.

Prvi utisak je ujedno i najbitni utisak

Zato, prilikom kreiranja veb sajta mora se poštovati veliki broj kriterijuma, čak i najmanja greška može imati negativan uticaj na ukupni utisak kompanije. Zbog toga je preporučljivo da se obratite web agenciji. Na kraju krajeva, to ne samo da služi da se pojavite na internetu, već i da proširi postojeće kontakte sa klijentima i skrene pažnju na vaše usluge i dođete do novih klijenata za vašu kompaniju.

Trebate web sajt?

Dozvolite nam da vam pomognemo!