Kako instalirati Magento? Magento uputstvo za instalaciju

magento

Postoje dva glavna načina instaliranja Magenta. Najbrži i najlakši je korišćenje Softaculous autoinstalera dostupnog u cPanel-u svakog Global dizajn web hosting paketa.

KORAK 1.
Prva stvar koju treba uraditi da ručno instalirate Magento je preuzimanje najnovijeg instalacionog paketa sa zvaničnog sajta Magento.

KORAK 2 .
Zatim morate instalirati paket instalacije na svoj hosting račun kroz vaš cPanel -> File Manager ili pomoću FTP klijenta.

Ako želite da instalacija Magento bude primarna za vaš domen (tj. Da pokrenete sa http://vassajt.com), potrebno je da izvučete sadržaj instalacionog paketa u folder public_html . Sa druge strane, ako želite da bude u podfolderu kao što je http://vassajt.com/store/ potrebno je da izvadite sadržaj u public_html / store / .

Kada prebacite paket, možete editovati preko cPanel -> File Manager.

KORAK 3.
Kreirajte MySQL bazu podataka i napravite korisnika kroz cPanel -> MySQL bazu podataka. Zapamtite detalje baze podataka, jer će vam trebati tokom instalacije skripte.

KORAK 4.
Prođite kroz proces instalacije Magento internet prodavnice.

U našem primeru ćemo instalirati Magento u folder public_html / store. Kada paket preuzmete i postavite na server i imate MySQL bazu podataka, idite na http://vassajt.com/store. Pokrenite instalaciju.

Kliknite na polje za potvrdu pored „I agree to the above terms and conditions“ i kliknite na dugme Continue.

Sada, odaberite željenu vremensku zonu, Državu i Valutu i pritisnite dugme Continue .

Zatim unesite podatke o bazi podataka: ime baze podataka, korisničko ime i korisničku lozinku. Ostale opcije možete ostaviti netaknute. Uverite se da stavite proveru na opciju “ Skip Base URL validation before next step „. Zatim kliknite na dugme Continue da nastavite.

U ovom trenutku trebate uneti lične informacije i podatke o prijavljivanju admin-a koje želite koristiti. Možete da ostavite polje Encription Key prazno i skripta će generisati jednu za vas. Još jednom kliknite na dugme Continue .

Na kraju, zapišite svoj ključ za šifrovanje; Magento će ga koristiti za šifrovanje lozinki, kreditnih kartica i drugih poverljivih informacija.

Vaša instalacija Magento web prodavnice je uspešno završena.

 

 

administrator