Izrada web prodavnica

izrada internet prodavnice

Izrada web prodavnica je proces kreiranja online prodajnog mesta za prodaju robe ili usluga putem interneta. Ova vrsta prodavnica postala je sve popularnija u poslednje vreme, jer omogućava prodavcima da dosegnu veliki broj kupaca širom sveta, bez obzira na njihovo geografsko mesto.

Agencija Global dizajn nudi usluge izrade web prodavnica prema najvišim standardima, prilagođene vašim specifičnim potrebama i ciljnoj publici. Ovaj tekst predstavlja sveobuhvatan vodič kroz proces izrade web prodavnice, od početne ideje do lansiranja i promocije.

1. Definisaње ciljeva i ciljne publike:

Pre nego što se krene u dizajn i razvoj, neophodno je jasno definisati ciljeve vaše web prodavnice. Da li želite povećati prodaju, podići brand awareness, ili proširiti tržište? Ko je vaša idealna mušterija? Razumevanje demografskih podataka, ponašanja kupovine i online navika vaše ciljne publike je ključno za stvaranje uspešne web prodavnice.

2. Izbor prave e-commerce platforme:

Agencija Global dizajn radi sa širokim spektrom e-commerce platformi, kao što su WooCommerce, PrestaShop, Magento, Shopify i dr. Svaka platforma ima svoje prednosti i nedostatke, te treba birati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama, budžetu i tehničkim mogućnostima. Naši iskusni stručnjaci će vam pom pomoci da donesete informisanu odluku.

3. Dizajn i korisničko iskustvo (UX):

Web prodavnica treba biti vizuelno atraktivna, intuitivna za navigaciju i prilagođena različitim uređajima (desktop, tablet, mobilni). Agencija Global dizajn će kreirati dizajn koji je estetski u skladu sa vašim brendom, a istovremeno optimizovan za konverzije. Uzimamo u obzir najnovije trendove u e-commerce dizajnu i psihologiju kupovine kako bi omogućili vašim kupcima jednostavno pronalaženje i kupovinu željenih proizvoda.

4. Funkcionalnosti i sadržaj:

Moderna web prodavnica treba imati brojne funkcionalnosti koje poboljšavaju korisničko iskustvo i konverzije. To uključuje:

 • Pretragu: Brza i efikasna pretraga je ključna za zadovoljne kupce.
 • Filtariranje: Omogućite kupcima da filtriraju proizvode po različitim kriterijumima (cena, kategorija, brand, itd.).
 • Opisi proizvoda: Pisaćemo visokokvalitetne opise proizvoda koji su informativni, angažantni i optimizovani za SEO.
 • Slikovni materijal: Koristićemo profesionalne fotografije i video zapise kako bi se predstavili proizvodi na najbolji mogući način.
 • Mobilna optimizacija: Web prodavnica mora biti prilagođena za mobilne uređaje, s obzirom na to da sve više kupaca kupuje putem mobilnih telefona.
 • Plaćanje: Integriraćemo bezbedne i pouzdane sisteme plaćanja kako bi kupcima obezbedili sigurnu kupovinu.
 • Dostava i praćenje: Nudite jasne opcije za dostavu i omogućite kupcima da prate status porudžbine.

5. SEO optimizacija:

Da bi vaša web prodavnica bila vidljiva potencijalnim kupcima, potrebno je da bude dobro pozicionirana u rezultatima pretrage na Google-u i drugim pretraživačima. Agencija Global dizajn će implementirati najbolje SEO prakse kako bi se vaša web prodavnica pojavila na relevantnim ključnim rečima.

6. Marketing i promocija:

Nakon lansiranja web prodavnice, ključno je da se ona promoviše na relevantnim kanalima.

7. Analiza i praćenje rezultata:

U svetu digitalnog marketinga, neophodno je da se kontinuirano prate rezultati i vrše analize. Agencija Global dizajn će vam pružiti detaljne izveštaje o performansama vaše web prodavnice, kao što su broj poseta, stopa konverzije, prosečna vrednost porudžbine, itd. Na osnovu ovih podataka, možete optimizovati web prodavnicu i poboljšati njen rezultat.

8. Odluka o partnerstvu sa agencijom Global dizajn:

Agencija Global dizajn nudi sveobuhvatan pristup izradi web prodavnica, od početne ideje do lansiranja i daljnjeg održavanja. Naš tim iskusnih dizajnera, programera i marketing stručnjaka će vam pomoći da izgradite uspešan online biznis. Nudimo:

 • Besplatan konsalting: Dođite na besplatan sastanak i razgovarajte o vašim idejama i potrebama.
 • Prilagođene ponude: Dobijte ponudu koja odgovara vašem budžetu i specifičnim zahtevima.
 • Profesionalan i transparentan rad: Stalno vas držimo u toku procesa izrade web prodavnice.
 • Dugoročno partnerstvo: Nudimo kontinuiranu podršku i održavanje vaše web prodavnice.

Kontaktirajte agenciju Global dizajn danas i saznajte više o tome kako vam možemo pomoći da izgradite uspešan online biznis.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *