Kako redizajnirati web sajta. Šta je redizajn sajta?

izrada banera

Šta je redizajn sajta?

U ovom tekstu videćemo zašto je potreban redizajn sajta.

Dakle, upravo ste pokrenuli potpuno novi web sajt za svoje poslovanje i očekivanje puno online klijenata. Sve u svemu, jako ste uzbuđeni!

Međutim, čak i nakon dovoljno vremena, na vašoj web lokaciji nema posla. Ne dolaze klijenti, a stopa napuštanja početne stranice je velika čak i nakon isprobavanja svih trikova na web sajta.

Pre nego što sastavite najbolje stratege iz klase i otkrijete gdje ste pogrešili sa strategijom i izradi web sajta, saslušajte nas – verovatno je dizajn uništio sve vaše snove o velikom broju klijenata s web sajta.

Možda se tako ne čini, ali je istina. Prilikom pregledavanja bilo kojeg proizvoda većina posetilaca web sajta će proveriti dizajn vaše web stranice pre nego što provere sadržaj kako bi utvrdili je li vaš proizvod dovoljno verodostojan. Ako ih ne možete impresionirati dizajnom, zaboravite da ih impresionirate sadržajem.

Dakle, šta treba učiniti u ovoj situaciji? Pa, najočitije rešenje je redizajn sajta. Delomično ili potpuno preuređenje dizajna web sajta kako bi bio prilagođen korisniku može učiniti dug put da se osigura uspeh web sajta. Ako razmišljate o tome kako redizajnirati internet sajt, onda ste na pravom mestu, jer ćemo vam reći o svim koracima koje je potrebno slediti kako biste bolje redizajnirali web sajt.

Koraci koje treba preduzeti: za preuređenje vašeg web sajta

Pre nego što uđemo u detalje o tome kako redizajnirati internet sajt kako biste odgovorili na sva pitanja o vašem redizajnu web stranice, pogledajmo sve korake koje morate preduzeti kako biste redizajnirali svoju web lokaciju

  1. Analizirajte svoj stari dizajn web stranice
  2. Pronađite elemente koji funkcionišu
  3. Ispravno iskoristite svoje korisničke podatke
  4. Navedi elemente kojima je potreban redizajn

Sada kada imamo popis za redizajn web sajta, prođite kroz njih i pogledajmo što one podrazumijevaju.

Korak po korak Proces redizajniranja vašeg sajta

Proces redizajniranja vašeg web sajta prilično je jednostavan. Sve je u tome da prepoznate problematična područja dizajna vaše web stranice i zatim ih ponovno dizajnirate kako bi odgovarali potrebama vašeg poslovanja. No, pre nego što krenete u redizajn web sajta, morate razumeti korake, a u nastavku ćemo detaljno govoriti o svakom od njih.

1. Pre nego što promenimo staro, analizirajmo ga

Pre nego što započnete proces redizajna web sajta, zaustavite se i pogledajte već ustaljeni dizajn koji imate na svojoj web stranici. Ovo će vam pomoći da dizajnirate predložak strategije dizajniranja web sajta kako biste sastavili predlog web redizajna.

Za vas je važno analizirati stari dizajn jer morate zaokružiti nedostatke starog dizajna da biste ih promenili. Redizajniranje web sajta bez analize starog dizajna samo će stvoriti više problema. Pre nego što shvatite zahteve za redizajnom internet sajta, morate shvatiti zašto vam prvo treba redizajn.

Ako se pitate zašto redizajnirati web sajt, tada morate analizirati stari dizajn teksta. Prilično sigurni da ćete pronaći mnogo razloga za redizajn web sajta.

2. Pronalaženje elementa koji funkcionišu

To što vašu web stranicu treba redizajnirati ne znači da sve treba promeniti. U stvari, ustanovit ćete da mnogi aspekti vašeg sajta funkcionišu sasvim u redu.

Ti elementi mogu uključivati ​​logotip, slike, tipografiju ili boje korištene na web sajtu, bilo šta.

3. Iskoristite korisničke podatke

Razumevanje korisnika od samog početka procesa dizajniranja web sajta trebalo je za vas biti prioritet. Ali ako ga niste primenili, ne brinite, to možete učiniti tokom redizajna.

Sakupljat će te puno podataka tokom celog perioda rada kako biste analizirali i naučili što je tačno krenulo po zlu s dizajnom vaše web stranice. Ovi korisnički podaci će odgovoriti na sva vaša pitanja o tome gde su se korisnici zaglavili tokom navigacije po sajtu, gdje su se iscrpili i napustili sajt u potpunosti. To će vam pomoći da prepoznate sve greške u dizajnu i da ih ublažite.

4. Navedi elemente koji su potrebni za redizajn

Sada dolazimo do najvažnijeg dela – dizajna.

Naravno, kada govorimo o redizajnu web sajta, ne možemo preskočiti deo dizajna. Mnogo je elemenata oblikovanja o kojima morate voditi računa prilikom redizajniranja.

Zaključak

Ako se osjećate kao da vaš web sajt ne funkcioniše, nema razloga za brigu. Kroz redizajn, ne samo da možete promeniti izgled vaše web stranice, već je i pretvoriti u uređaj za pravljenje para. Sve što trebate učiniti je imati na umu sve važne aspekte redizajna web-a i korake koje smo gore spomenuli. A ako imate više pitanja o tome kako redizajnirati web sajt, onda nas pozovite ili pošaljite nam poruku, uvek smo tu da vam pomognemo.

 

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *