Najbolji dodaci za backup WordPress sajta

wordpress

Postoji nekoliko popularnih pluginova za backup u WordPressu, a ovdje su neki od najboljih:

UpdraftPlus – UpdraftPlus je jedan od najpopularnijih i najčešće korištenih pluginova za backup u WordPressu. Ovaj plugin omogućava jednostavno automatsko bekapovanje vašeg sajta i čuvanje backup fajlova na različitim lokacijama poput Google Drive, Dropbox, Amazon S3 i drugih. Takođe nudi mogućnost selektivnog bekapovanja određenih dijelova sajta.

Jetpack – Jetpack je sveobuhvatni plugin koji nudi mnogo različitih funkcija, uključujući i backup. Ovaj plugin automatski bekapuje vaš sajt i sprema ga na WordPress.com cloud servere. Jetpack takođe nudi mogućnost vraćanja prethodnih verzija sajta.

BackupBuddy – BackupBuddy je premium plugin za backup koji nudi napredne opcije poput agendiranja backupa, selektivnog bekapovanja određenih delova sajta, automatskog transfera backupa na različite lokacije, kao što su Dropbox, Amazon S3 i druge. Plugin takođe nudi mogućnost vraćanja sajta u slučaju problema.

WP Time Capsule – WP Time Capsule je relativno novi plugin za backup koji se sve više koristi. Ovaj plugin automatski bekapuje vaš sajt i sprema ga u cloud na Amazon S3 servere. Plugin nudi funkcije poput selektivnog bekapovanja, brzog vraćanja sajta i mogućnosti izbegavanja bekapovanja nepotrebnih fajlova.

Svi ovi pluginovi nude slične funkcije, ali svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Kada birate plugin za backup, važno je uzeti u obzir vaše potrebe i preferencije i pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem sajtu.

UpdraftPlus je popularni plugin za backup u WordPressu koji omogućava jednostavno automatsko bekapovanje vašeg sajta i čuvanje backup fajlova na različitim lokacijama poput Google Drive, Dropbox, Amazon S3 i drugih. Ovaj plugin je jednostavan za upotrebu i pruža mnogo korisnih opcija koje vam omogućavaju da upravljate backupom vašeg sajta.

Evo nekoliko funkcija koje UpdraftPlus nudi:

Zakazivanje backupa – UpdraftPlus omogućava jednostavno agendiranje backupa vašeg sajta prema vašim željama. Možete postaviti backup na dnevno, nedeljno, mesečno ili na neki drugi raspored.

Selektivno bekapovanje – Ovaj plugin vam omogućava da selektivno bekapujete određene delove vašeg sajta, uključujući WordPress bazu podataka, teme, dodatke, medijske fajlove i druge delove.

Automatski transfer backupa – UpdraftPlus nudi opciju automatskog transfera backupa na različite lokacije poput Google Drive, Dropbox, Amazon S3 i druge. Ova funkcija osigurava da vaš backup bude siguran i dostupan čak i ako vaš sajt padne ili bude hakovan.

Vraćanje prethodnih verzija sajta – U slučaju da se nešto dogodi sa vašim sajtom, UpdraftPlus omogućava jednostavno vraćanje prethodnih verzija sajta. Možete vratiti celi sajt ili samo određene delove sajta.

Automatsko čišćenje starih backup fajlova – Ovaj plugin ima funkciju automatskog čišćenja starih backup fajlova, što vam omogućava da održavate prostor na svom serveru.

UpdraftPlus je jedan od najboljih pluginova za backup u WordPressu zbog svojih mnogih funkcija i jednostavnog korisničkog iskustva. Ovaj plugin je dostupan u besplatnoj i premium verziji, a premium verzija nudi dodatne funkcije poput migracije sajta, backupa više sajtova i druge.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *