3 osnovna web dizajn trenda, oktobar 2018

web

Ovogodišnji trendovi imaju nešto zajedničko: vi ste verovatno već ranije videli sve ove ideje, možda su samo predstavljene na nešto drugačiji način. Dizajneri vraćaju tamne pozadine, velike zaglavlja i blokove sa karticama kako bi podstakli angažman, i korisnike zainteresirani za sadržaj na ekranu.

1. Tamna pozadina

Izgleda da se dizajneri već dugo vremena fokusiraju na lagane, bele minimalne stilove, ali ta era počinje da se završava. Tamne pozadine prilikom izrade sajta se vraćaju na velika vrata.

Možda je ideja da dolazi hladnije vreme. (Mnoge od ovih tamnih pozadina imaju hladan osećaj.) Ili možda je to samo promena kako bi se probalo nešto drugo. (Tamne pozadine pružaju mogućnost dizajna prilično različite od belog.)

U svakom slučaju, to je trend koji se mora zadržati neko vreme.

Tamne pozadine mogu se koristiti na toliko različitih načina – i svako predstavlja priliku da stvori nešto na potpuno drugačiji način.

Crna, ravna pozadina: jednostavna crna pozadina stvara široko otvoreno platno.

2. Velika bele zaglavlja

Iako neki dizajneri idu u tamne pozadine, još uvek ima puno belih delova web sajta. Velika bela zaglavlja zamenjuju sve bele dizajne.

Ovaj trend je prikazan skoro uvek velikim zaglavama koje zauzimaju gotovo polovinu prvog ekrana, a zatim slede drugi elementi sa više boja, slika ili video zapisa.

To je odličan način stvaranja minimalnog stila i istovremenog korišćenja slika visoke vrednosti. Beli prostor pravi odličan posao stvaranja lakog prvog utiska koji daje prostor za brendiranje i ključne poruke, dok je nešto malo više angažovano da gleda preko inicijalnog pregleda.

Ovaj stil dizajna podstiče skrolovanje. Većina ovih dizajna podelila je ekran tako da korisnici vide istovremeno veliko belo zaglavlje i deo sledećeg nivoa sadržaja.

3. Novi blokovi za kartice

Interfejsi na kartičnom stilu dobijaju veliku pažnju. Kartice se ponovo vraćaju u projekte. Ove kartice su donekle manje i dizajnirane za specifične interakcije.

Ono što je lepo za kartice je to što dobro rade na tome da korisnicima usmeravaju nešto. Kad je dizajniran dobro, kartica često zahteva da korisnik klikne ili dodirne, što ih čini odličnim alatom za pomoć u navigaciji.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *