Kako da poboljšate SEO uz Google alate?

Od kada je Google počeo da dominira, ponudio je različite alate za vebmastere kako bi poboljšali svoje rangiranje. U početku , alat za vebmastere obezbedio je dosta mogućih podataka vlasnicima veb sajtova. Nadograđena je na Google Search Console i sada je Google ažurirao i Google Search Console i svi izveštaji su direktno poslati webmasterima kako bi ih upoznali sa različitim problemima koji utiču na njihovu veb lokaciju u Google rezultatima pretrage. Evo kako možete da koristite ovu besplatnu alatku od Googlea da biste povećali svoje rangiranje na stranicama rezultata pretraživača.

Pre svega, morate razumeti šta je uključeno u Google Search Console. Ima različite načine korišćenja, ali pre svega, možete koristiti konzolu za pretragu za slanje novog sadržaja u pretraživače. Takođe vam omogućava da podesite URL-ove koje ne želite da budu prikazani u rezultatima pretraživanja a da održavaju vašu veb lokaciju, bez ikakvog ometanja u performansama pretrage. Niskokvalitetne povratne veze su loše, ali uz pomoć Google Search Console-a, lako možete pratiti i odbaciti one povratne veze koje mogu negativno uticati na vaše rangiranje pretraživanja. Vrlo kvalitetne povratne linije nije lako naći i dolaze po veoma visokoj ceni.

Dok Google analitika pruža puno podataka, dobićete detaljne podatke o učinku vaše web lokacije u rezultatima za organsku pretragu u konzoli za pretragu. Otkrićete da je većina najboljih pretraga u vašem izveštaju Google analitike označena kao da nije obezbeđena. Sa druge strane, konzola za pretragu nudi vam mnogo detaljnijih podataka pošto su podaci u konzoli za pretragu prikupljeni od svih pretraživanja napravljenih na Google pretraživaču. Ovo nije slučaj sa Google analitikom jer se koristi samo za merenje saobraćaja koji dolazi na vašu veb lokaciju. Drugim rečima, Google analitika ne nudi nikakve podatke o propuštenim mogućnostima, a ove podatke nudi konzola za pretragu.

U jednostavnim terminima, konzola za pretragu vam omogućava da pronađete upite za koje se vaša stranica pojavila u rezultatima pretrage. Pored toga, naći ćete i podatke o drugim domenima koji se povezuju na vašu veb stranicu. Google je sada obnovio konzolu za pretragu od početka kako bi ponudio mnogo više alata i uvida za vebmastere.

Vebmasteri sada mogu lako da otkriju veb stranice svog web sajta koje su indeksirane. Takođe će dobiti uvid u to kako mogu da poprave greške indeksiranja i da imaju pristup podatcima od 16 meseci koji su ranije bili ograničeni samo na poslednjih 90 dana. Pristup do 16 meseci podataka olakšava otkrivanje dugoročnih trendova i omogućava vam da upoređujete godine.

Nova pretraživačka konzola takođe vam nudi puno podataka o raznim zajedničkim greškama indeksiranja, kao i načinu njihovog rešavanja. Izveštaj o pokrivenosti indeksa vam govori kako se URL-ovi indeksiraju na vašem web sajtu od strane Google-a. Drugi izvještaji će vam takođe reći o različitim drugim greškama i kako možete rešiti te greške. Pored toga, dobićete i izveštaj da biste popravili greške koje su pronašli Google pretraživači prilikom popisa vašeg veb sajta. Na primer, pronaći ćete da li postoje neka pitanja s vašom robots.txt datotekom koja sprečava pretragu određenih veb stranica.

Ovo su samo neke od najnovijih ispravki koje su napravljene na Google konzoli za pretragu, ali se očekuje da će Google nastaviti da dodaje više podataka i uvida u ovu besplatnu alatku za korištenje kako bi pomogla Vebmasterima da održavaju i razvijaju svoje rang liste pretraživanja. Važno je napomenuti da dok Google konzola za pretraživanje nudi dosta podataka, Vebmaster je odgovoran da popravi sve prijavljene greške. Takođe je važno da vebmasteri objavljuju korisne sadržaje na svojoj veb stranici kako bi dobili visoko kvalitetni ciljani saobraćaj od organskih rezultata pretrage.

Sve u svemu, ovo su samo neki od načina na koje možete koristiti ovu besplatnu alatku od Google-a kako biste poboljšali svoj SEO. Google je najavio da će nastaviti da razvija nove funkcije kako bi pomogao webmastrima. Zato obratite pažnju na najave na Google blogu kako biste saznali najnovije funkcije koje su dodate u konzolu za pretragu i kako možete da koristite te funkcije da biste dobili besplatniji saobraćaj od organskog pretraživanja.

944

You may also like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.