Izrada sajtova za restorane

izrada sajta za restorane

Restorani su jedan od najtežih poslova za upravljanje. Morate pratiti rezervacije, proveriti jesu li vaši jelovnici ažurni i osigurati da kuhinja radi nesmetano. Uz sav taj posao, nije ni čudo što neki imaju samo rudimentarnu (ili nepostojeću) web stranicu restorana.

Ako vaša ustanova još uvijek nije prisutna na internetu, Global dizajn vam može pomoći! U ovom članku ćemo vas provesti kroz osnove onoga šta čini dobrar web sajt restorana.

 

Šta čini dobrar web sajt za restorane?

Dobar web sajt za restorane treba da bude – informativan i upotrebljiv. Mnogi sajtovi se previše fokusiraju na svoj dizajn, što nije nužno loše – pod uslovom da uložite isti nivo truda u svoj sadržaj.

U većini slučajeva, kada neko traži web sajt restorana, nada se da će bolje upoznati vaš objekat. Na primer, pitaju se kakvu hranu poslužujete, vaše radno vrijeme i koliko je vaše mjesto čisto – sve su to aspekti koje vaša web sajt treba da ponudi.

Iako vaša web sajt mora biti vizualno privlačan i da pruža relevantan sadržaj, takođe mora imati visoke ocene za upotrebljivost. Ovo može pokriti niz elemenata, na primer:

  • Vaša sajt ne bi trebao predstavljati problem posetiocima da pronađu informacije koje traže.
  • Trebao bi brzo da se učitava.
  • Trebao bi pružiti dodatnu funkcionalnost gdje je to potrebno, kao što je sistem rezervacija ili online meni.

 

Sistem rezervacija

Sistem rezervacija je jedna od najkorisnijih funkcija koje može imati web sajt nekog restorana. Omogućava korisnicima da rezervišu svoje stolove u bilo kom trenutku, gde god da se nalaze, a da ne morate da zaposlite nekoga da ceo dan odgovara na telefone ili mejlove.

Nadalje, sistemi za online rezervacije često uključuju korisne funkcije koje štede vreme, kao što je mogućnost slanja podsetnika korisnicima. To znači da će svako ko izvrši rezervaciju dobiti diskretan podsetnik pre isteka datuma, kako ne bi zaboravio svoju rezervaciju.

administrator