Saveti za jednostavno održavanje web sajta

izrada web sajtova

Održavanje web sajta

Održavanje web sajta je jedna od poslednjih stvari na vašoj listi obaveza. Toliki drugi prioriteti oduzimaju vreme a postoje zadacima koji mirno čekaju u pozadini. Lako je to odložiti, posebno ako je vaša veb lokacija teška za ažuriranje, nezgrapna za korišćenje, spora za učitavanje ili jednostavno ne znate kako da je koristite.

Vaša veb lokacija treba da bude laka za održavanje i možda čak i prijatan zadatak za rešavanje.

Dakle, kako možete lako da održavate svoju poslovnu web lokaciju?

Pridržavajte se ovih saveta i trošite manje vremena na brigu o svojoj veb lokaciji, a više na vraćanje drugim stvarima vašeg posla.

Zadržite tim koji vam je uradio web sajt

Da li još uvek imate ljude koji su vam uradili veb sajt? Određenim delovima vaše veb lokacije će možda biti potrebno više ažuriranja od drugih. Ne radite to sam! Angažujte ljude u svojoj kompaniji da bi vam pomogli da sadržaj vaše veb stranice bude uvek svež. Dodelite im stranice za pregled na sajtu. Postavite jasne uloge ko treba da ažurira i kreira sadržaj, ko ima pristup različitim delovima sajta, ko će objavljivati i koliko često sadržaj treba da se pregleda i ažurira.

Potražite nekoga ko zna da pregleda i ažurira sadržaj. Razmislite o dodavanju krajnjeg korisnika kao što je klijent od poverenja ili član porodice ili prijatelj koji može da vam pomogne da uradite neka pitanja kako biste bili sigurni da je vaš sadržaj jasan.

Postavite kratkoročne i dugoročne ciljeve

Veb lokacija nije samo onlajn brošura. To je moćan alat za stvaranje svesti o brendu i podsticanje veće kupovine proizvoda. Da li želite da budete misaoni lider u svojoj industriji? Da li želite viši rang ključnih reči i povećan angažman? Budite u toku sa svojom analitikom da biste znali koji je sadržaj popularan među klijentima vašeg web sajta. Postavite ciljeve i merite njihove rezultate.

Treba da  imate raspored ili rutinu za unošenje promena

Često osvežavanje sadržaja (barem jednom mesečno) je kritično ako želite da pretraživači i dalje primećuju vašu veb lokaciju. Da li vaša veb lokacija još uvek ima opise programa koji ne postoje? Ako redovno ažurirate veb lokaciju, posao će trajati manje vremena i pomoći će vam da sajt bude optimizovan za pretraživače. Takođe će učiniti redizajn veb stranice bržim kada su informacije o veb lokaciji aktuelne i tačne.

Upoznajte svoju publiku

Kome je veb lokacija namenjena? (Savet: nije za vašeg generalnog direktora ili vaše zaposlene). To je za vašu ciljnu publiku/kupce. Ali ko su oni zapravo? Odvojite malo vremena da nacrtate ličnosti kupca/korisnika, a zatim to koristite kada dodajete sadržaj. Pišite direktno tim osobama i pokažite kako možete da rešite njihove probleme.

Obezbedite bezbedan hosting da biste izbegli zastoje

Stvarno želite da brinete? Uključite računar jednog jutra i otkrijte da je haker preuzeo vašu veb lokaciju ili se vaš hosting server srušio i ad vašeg veb sajta više nema. (Videli smo to i popravili za klijente.) Budite aktivni i uverite se da su vaše usluge hostinga bezbedne – mislimo zaista bezbedne.

Održavajte SEO ažurnim

Ne znate SEO? Pretraživači su prilično pametni ovih dana, ali postoje stvari koje možete da uradite da bi došli do prvih rezultata – to je SEO. Uverite se da su tehnički aspekti vaše veb lokacije najbolji što mogu da budu. Proverite metapodatke i sadržaj za ključne reči i zaglavlja. Objavite svoju veb lokaciju i ostanite aktivni na društvenim mrežama. Proverite svoju analitiku da biste videli koji sadržaj podstiče konverzije i prodaju.

Proverite brzinu vaše veb lokacije

Da li ste ikada bili frustrirani kada se veb lokacija ne učitava? Proverite brzinu veb lokacije vašeg preduzeća pomoću Google-ove provere brzine stranice ili Google Search Console. Ako nije dobra, potražite stručnu pomoć da poboljšate brzinu veb lokacije. Možda će biti potrebno samo nekoliko sati programerima da se napravi veliku razliku.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *