Ono što treba i ono što ne treba raditi za integraciju društvenih medija na vaš web sajt

social media

U savršenom svetu, vaši idealni kupci bi se povezali s vašim brendom na svim vašim digitalnim kanalima, neprimetno se krećući među njima kako bi kupovali. Društveni mediji su blago za vaš web sajt, nudeći izvor društvenog dokaza i priliku za angažman. Ali ako se ne postupa pažljivo, mogli biste zatrpati svoj web sajt i oterati kupce. Evo šta treba, a šta ne treba za integraciju društvenih medija na sajt.

Koristite društvene mreže kao društveni dokaz

Potrošači su preplavljeni prodajnim predlozima, i bez obzira na to što traže, nailaze na širok raspon opcija. Istaknite se od konkurencije tako što ćete pokazati koliko ste kupaca već usrećili. Jedan od najlakših merila za isticanje je vaše praćenje na društvenim mrežama. Korisnici primjećuju kada su drugi korisnici popularni, a to se posebno odnosi na poslovne naloge. Uključivanjem vaših lajkova i broja pratilaca na vašu web stranicu, možete poboljšati reputaciju vašeg brenda.

Društvene mreže također nude načine na koje kupci mogu podeliti iskustva. Nemojte se bojati povući ovaj vredan društveni dokaz na svoj web sajt. Možete povezati Facebook i Google recenzije na svoju web lokaciju ili ugraditi tweetove i objave na Instagramu klijenata koji vas podržavaju. Prikazivanjem ovog autentičnog sadržaja povećavate povjerenje među posetioce i potencijalne klijente.

NEMOJTE ugrađivati ​​dugačke društvene sadržaje u svoju web stranicu

Nema ništa loše u tome da svoje najnovije objave na društvenim mrežama uvrstite na svoju web stranicu. Zaista, to je odličan način da posetiocima pokažete da ste prisutni na društvenim mrežama i ohrabrite ih da prate vaše naloge. Međutim, dugi feedovi odvlače pažnju od osnovnih poruka vaše web stranice i zatrpavaju vaš dizajn. Također, manje je verovatno da će se posetioci angažovati ako preuzmete vrednu nekretninu s objavama na društvenim mrežama.

Umesto toga, ograničite se na prikazivanje ne više od 3 nedavne objave po društvenom kanalu. Prebacite feed na bočnu traku ili podnožje kako posetioci ne bi bili odvučeni od vašeg ključnog sadržaja web sajta.

Koristite dugmad za deljenje na društvenim mrežama

Svima se sviđa prilika da doprinesu svom feedu na društvenim mrežama, ali nisu svi pretraživači i uređaji pratili potražnju. Olakšajte to pomoću dugmadi za deljenje na društvenim mrežama koja omogućavaju posetiocima da lako dele postove na blogu, članke sa savetima i liste proizvoda.

Koristite društvene mreže za komentare i registraciju

Vaš CMS može imati izvorni sistem komentara, ali komentarima putem Facebooka možete pokazati privlačnost svog sadržaja i omogućiti članovima zajednice vašeg brenda da se povežu jedni s drugima. Osim toga, ove platforme su pouzdanije i jednostavnije za korištenje od mnogih izvornih opcija, a možete lakše pratiti angažman i raspoloženje .

Ako su vam potrebni korisnici da se registruju na vašem web sajtu, možete im omogućiti i prijavu putem Facebooka, Googlea, Twittera ili LinkedIn-a. Ovaj pristup pruža više pogodnosti za vaše posetioce, što je ključno za prevazilaženje njihovih primedbi da nemaju vremena da naprave nalog. Ako ih prijavite putem društvenih medija, možete ih lakše ponovno ciljati.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *