Zašto su mobilne aplikacije dobre za vaše klijente, kao i za vaš tim

razvoj ios aplikacija

Ako čitate ovaj članak, sigurno ste zabrinuti zbog uvođenja mobilnih aplikacija od strane vaše kompanije.
Donošenjem takve odluke pridružujete se glavnom tržišnom trendu: klijenti zahtevaju sve više usluga koje će biti dostupne na mobilnim uređajima i biraju namenske aplikacije umesto web verzija.

Korišćenje mobilnih uređaja kao i aplikacija značajno se povećalo poslednjih godina. Ljudi se sve više oslanjaju na mobilni telefon i to se neće promeniti u doglednoj budućnosti.

Inovativna aplikacija omogućava da svoju robu i usluge stavite tik uz vašeg kupca. Najbolji način da dobijete privlačnu aplikaciju je da unajmite agenciju za razvoj mobilnih aplikacija.

Ali aplikacije orijentisane na klijente nisu jedina kategorija koja beleži porast. Interne poslovne aplikacije menjaju ključne procedure u kompanijama i značajno povećavaju nivo zadovoljstva i produktivnost timova.

Izgledi za implementaciju su mnogostruki za vaše poslovanje. Aplikacije se mogu instalirati na sve dostupne uređaje kako bi se pojednostavile mnoge procedure i preispitao veliki broj poslovnih procesa.

Uz pomoć aplikacije, kupcima se u svakom trenutku može doći putem push notifikacija jer su naši telefoni primarni način na koji komuniciramo sa spoljnim svetom. Svoju robu i usluge možete postaviti direktno na ekrane vaših potencijalnih ili postojećih kupaca.
Korištenje aplikacija je sada lakše nego ikad: zahvaljujući bržim uređajima, većim ekranima i novim opcijama navigacije kao što su glasovna kontrola, prepoznavanje lica i otiska prsta, aplikacije postaju sve prijatnije za korišćenje.
Još jedan faktor koji se često zanemaruje je da će ikona aplikacije sa logotipom vaše kompanije na ekranu uređaja služiti kao podsetnik na vašu kompaniju za razvoj mobilnih aplikacija svaki put kada korisnik vidi vašu aplikaciju na ekranu svog pametnog telefona ili tableta.
Da li vaši poslovni rivali već imaju aplikaciju? Nema veze, u svakom slučaju ima prednosti. Kada na tržište uvedete aplikaciju, koja se razlikuje od konkurenata, to naravno privlači pažnju. Iz tog razloga, trebali bi ste pažljivo proučiti aplikaciju vašeg rivala: postoje li tu uska grla? Šta je uspešno? Koje karakteristike nedostaju?

 

Koje prednosti predstavljaju interne poslovne mobilne aplikacije?

Rad na daljinu, kućna kancelarija i samostalni rasporedi oblikuju novo standardno radno okruženje. A poslovne aplikacije mogu ubrzati put za modernizaciju vaše kompanije u skladu s očekivanjima nove, zahtevnije radne snage. Ponekad vaši zaposleni nisu na svojim radnim mestima u kancelariji iz nekoliko razloga: oni su u kućnoj kancelariji, na službenom putu ili na terenu.

Prilagođeni razvoj mobilnih aplikacija za vašu kompaniju osigurava da vaš tim može ostati 100% produktivan bez obzira da li je u kancelariji ili ne. Rad prestaje biti vezan za određeno mesto. Drugi način na koji takve aplikacije povećavaju produktivnost je kada zaposleni imaju zadatak koji se može završiti za nekoliko minuta, većina bi ga odlučila obaviti čak i izvan radnog vremena.
Zahvaljujući mobilnoj aplikaciji, vaš tim može imati pristup potrebnim dokumentima i informacijama sa bilo kojeg uređaja. U svakom trenutku mogu biti u toku i učestvovati u poslovanju kompanije. Aplikacija za preduzeća skraćuje vreme reakcije i ubrzava proces donošenja odluka. Vaše kolege mogu optimalno koristiti dokumente i informacije na poslovnim sastancima sa klijentima ili partnerima zahvaljujući njihovoj dostupnosti na svakom mestu i u bilo koje vrijeme.
Procedure u vašoj kompaniji mogu se digitalizovati, što povećava efikasnost i uspostavlja novo, fleksibilno radno okruženje.

 

Native Apps

Ove aplikacije imaju visok nivo funkcionalnosti i brzine što korisničko iskustvo čini izuzetno praktičnim.

Propusnost aplikacije je vrlo visoka jer izvorna aplikacija direktno koristi izgled ciljne platforme. Nadalje, ima pristup svim hard- i softverskim funkcijama specifičnim za platformu kao što su podaci, GPS, senzori ubrzanja, mikrofon i kamera.

Nedostatak je što je nemoguće prebacivati ​​se između različitih softverskih platformi, na primer, Android aplikacija ne može raditi na iPhoneu i obrnuto. Po pravilu, različite verzije treba da budu razvijene za različite operativne sisteme kako bi izvorne aplikacije mogle da rade na mnogim platformama. Ponekad su ažuriranja povezana i sa povećanim troškovima, jer bi takođe trebalo da budu prilagođena promenljivim zahtevima operativnog sistema i da budu kompatibilna sa prethodnim verzijama.

 

Web aplikacije

Ovim aplikacijama se može pristupiti putem pretraživača mobilnog uređaja i koristiti web standarde kao što su HTML5 ili JavaScript. Shodno tome, ove su aplikacije optimizovane za korišćenje mobilnih uređaja i mogu se pozvati putem pregledača sa bilo kojeg uređaja. Web aplikacije ne mogu pristupiti svim komponentama hardvera i platforme.

Dostupna brzina prenosa podataka je ograničavajući faktor za ovu vrstu aplikacija. Spora internetska veza može dovesti do kašnjenja interaktivnosti. Međutim, ovaj nedostatak web aplikacije u poslednje vreme igra sve manju ulogu zahvaljujući sve većoj brzini internet veze.

 

Hybride Apps

Ovaj tip aplikacije objedinjuje prednosti izvornih aplikacija i web aplikacija. Pristupa mnogim hard- i softverskim komponentama mobilnih uređaja i može raditi na različitim platformama u isto vreme.

Hibridne aplikacije rade na različitim mobilnim uređajima i računarima, kao i na različitim operativnim sistemima.

Prednosti aplikacije su smanjeni troškovi održavanja te jeftinija i brža početna faza razvoja.

Nedostaci hibridnih aplikacija su slabe performanse u odnosu na izvorne aplikacije i kompromisi u pogledu korisničkog iskustva.

 

Progresivne web aplikacije

Progresivne web aplikacije mogu se instalirati i predstavljati iskustvo poput aplikacije na stolnim i mobilnim uređajima, a mogu im se pristupiti direktno putem weba. Ove web aplikacije su brze, pouzdane i rade na svakom pretraživaču.

Progresivne aplikacije bi trebale učiniti dvostruki razvoj suvišnim jer se mogu pozvati kao web stranica putem URL-a i istovremeno pružiti Offline funkcionalnost.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *