Motivi za korišćenje VPN-a

vpn

Postoje mnogi razlozi zbog kojih sve veći broj korisnika interneta koristi Virtualne privatne mreže kao dodatak svojim normalnim navikama pretraživanja.

Korisnici na različitim geografskim lokacijama će koristiti VPN iz puno razloga. Neki od razloga mogu biti sledeći.

Pristupite boljem zabavnom sadržaju

Kao što pokazuje istraživanje BestVPN.ie , ovo je daleko najpopularnije objašnjenje za korišćenje VPN-a širom sveta. Ovo je odgovor na jedan od prvih napredaka u ​​javnom korišćenju VPN-a koji je nastao kada su korisnici interneta saznali da popularna usluga striminga na zahtev, Netflik, ima veoma različit katalog sadržaja koji je dostupan između zemalja koje imaju pristup servisu. Skoro polovina svih korisnika VPN-a širom sveta koristi uslugu za pristup sadržaju preko kompanija kao što su Netflix, YouTube, Hulu itd. da uživaju u sadržaju koji je ograničen u njihovoj zemlji ili jednostavno zbog zakona o distribuciji medija.

Pristupite društvenim mrežama

Pozivajući se na prethodnu tačku u vezi sa geografskom lokacijom, neke zemlje ograničavaju upotrebu interneta na ljude do tačke gde je nemoguće pristupiti sajtovima kao što su Facebook i Tvitter, jednostavno zato što je to nivo kontrole koji vlada ima nad protokom informacija u okviru zemlji. Koristeći VPN, građani zemalja u kojima se ovaj nivo ograničenja implementira mogu pristupiti društvenim mrežama u svoje slobodno vreme.

Održavajte anonimnost tokom pretraživanja

Ciljani oglasi, podaci o lokaciji i ponašanje u kupovini su dragoceni za kompanije koje nastoje profitirati od analitike ponašanja korisnika. Iako su zakoni postavljeni da informišu korisnika o bilo kakvom prikupljanju podataka pre pristupanja veb-sajtu, mnogi ljudi bi radije da se njihove informacije uopšte ne prikupljaju, a dobar način za to je korišćenje VPN-a.

Pristupite sajtovima i uslugama na radnom mestu

Mnoga radna mesta koja podrazumevaju korišćenje interneta za funkcionisanje, često postavljaju ograničenja za pregledavanje kako bi sprečila svoje zaposlene da pristupe sadržaju koji je neprikladan na radnom mestu. Koristeći VPN, zaposleni mogu da zaobiđu ova ograničenja i slobodni su da koriste internet onako kako žele.

Pristup ograničenim torrent sajtovima

Poslednjih godina, ISP-ovi (Internet Service Providers) su po zakonu, ili na sopstvenu inicijativu, odredili blokiranje pristupa popularnim deljenim datotekama, u pokušaju da se razbije nezakonito deljenje i preuzimanje datoteka. Kada se koristi VPN, ovim sajtovima se može pristupiti efektivnim pomeranjem lokacije korisnika izvan kontrole ISP-a tamo gde su ta ograničenja na snazi.

administrator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *